Winkelmandje

12-12-2018 Kerst bij de Bierboetiek

Ook in de winkel bij de Bierboetiek is het kerst. Diverse kerst- en winterbieren zijn voorradig alsook leuke kado- en geschenkverpakkingen. Zie onze verruimde openingstijden.

20-10-2017 Willy Tonka 2.1

De bekende Willy Tonka is weer leverbaar. Inmiddels de 3de versie, welke onder de naam Willy Tonka 2.1 zal verschijnen. Let op: wederom een limited.

23-05-2017 Oak Aged RIS van Berging

De OAK1, exclusief in de verkoop bij De Bierboetiek, is de eerste RIS uit de nieuwe 10HL brouwinstallatie van Berging Brouwerij. Al eerder scoorde Berging hoge ogen met Oak Aged bieren. Deze keer een prachtige Russian Imperial Stout met aroma's van rood fruit, vanille, chocolade en koffie die zorgt voor een mooie bittere afdronk. De combinatie met hout maakt dit bier mooi in balans. Het bier is limited en exclusief in de verkoop bij De Bierboetiek.

03-09-2016 3 en 4 September Boerenversmarkt

Zaterdag 3 en Zondag 4 September staan wij weer op de boerenversmarkt in Slootdorp. Kijk voor meer informatie op www.boerenversmarkt.com

25-06-2016 Bierproeverij Middenmeer

Maak kennis met speciaalbier. Op 25-06-2016 om 20.30 uur geeft De Bierboetiek een bierproeverij (Locatie DetraBar). Opgeven via johan@bierboetiek.nl (kosten 25 euro p.p.). Succes verzekerd!

12-12-2015 Kerstmarkt Wieringerwerf

Zaterdag 12 december staat De Bierboetiek op de kerstmarkt in Wieringerwerf. Van 10.00 tot 16.00 in De Zuiderzeehal te Wieringerwerf kunt u bij ons terecht voor diverse kerst- en winterbieren.

30-08-2015 Beurs Uden

Op zaterdag 19 september staat De Bierboetiek evenals vorig jaar weer op de BAV-Beurs in Uden. U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur op Hockeyweg 1 te Uden NB.

Een druk bezochte bierartikelen verzamelaarsbeurs, waar naast verzamelaars ook vele bierliefhebbers graag een kijkje komen nemen. Ook dit jaar neem ik weer vele (> 75) niet alledaagse Nederlandse Speciaalbieren mee voor de verzamelaars en bierliefhebbers.

Graag tot ziens op de BAV-beurs.

Zie ook: www.bav.nl

01-05-2015 Bierproeverij J.C. de Dukdalf

Woensdag 13 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, gaan ze bij J.C. de Dukdalf de week doormidden zagen met een bierproeverij. Opgeven via: info@jcdedukdalf.nl

06-04-2015 Lentebierproeverij

Beachbar Brandendzand te Westerland en De Bierboetiek organiseren op vrijdagavond 10 april vanaf 20.00 een Lentebierproeverij. Reserveren via edwin.wittink@planet.nl U krijgt 8 verschillende lentebieren met passende hapjes. De hele avond plezier en vertier! Kosten 25 euro p.p.

25-01-2015 Bierproeverij in Brandend Zand

Op zaterdagavond 7 februari organiseert Brandend Zand te Westerland i.s.m. De Bierboetiek een bierproeverij. Waar Johan Commandeur zorgt voor de verschillende bieren, zorgt uitbater Edwin Wittink voor de bijpassende hapjes. De proeverij is helemaal volgeboekt. Bent u niet van de partij, like dan de facebook pagina van De Bierboetiek of Brandend Zand en blijf op de hoogte van de volgende editie.

https://www.facebook.com/BrandendZand
https://www.facebook.com/bierboetiek

17-10-2014 Opening De Bierboetiek

Na een lange voorbereiding is het eindelijk zover. Zaterdag 18 oktober opent De Bierboetiek in Middenmeer zijn deuren. Vanaf dan heeft u daar de keuze uit honderden Nederlandse Speciaalbieren. En dan óók de spéciale Speciaalbieren van de wat minder bekende microbrouwerijen zoals bijvoorbeeld De Berging Brouwerij, Brouwerij De Pomp, De Vriendenbrouwerij, Elsener Bierbrouwerij PochPoater, De Compagnie, De Natte Cel, Swambacchus, 't Blauwe Hert, Bruut en ga zo nog maar even door. De echte bierliefhebber zal zich hier voelen als een kind in een speelgoedwinkel.

Vanaf 18 oktober 2014 geopend op:
Donderdag 13.30 - 18.00
Vrijdag 13.30 - 20.00
Zaterdag 13.00 - 17.00
Koopzondagen volgen t.z.t.
14-10-2014 Nieuwe winkel voor speciaalbieren in Middenmeer

Middenmeer ,,Iemand die zegt ’Ik lust geen bier’, weet niet wat er allemaal is. Diegene bedoelt dan dat-ie geen pils lust’’, geeft Johan Commandeur uit Middenmeer aan.

Hij opent aankomende zaterdag zijn nieuwe winkel: De Bierboetiek. Daar zal hij Nederlandse speciaalbieren verkopen.

En bier is dus wat anders dan pils. ,,Dat laatste drink je in de kroeg. Voor bier moet je echt gaan zitten en genieten. Dat drink je niet om je lam te zuipen, zeg maar.’’

In de winkel staan vooral bieren van brouwerijen uit Noord- en Zuid-Holland. Zoals de vriendenbieren uit Heiloo. ,,Bijvoorbeeld Wazige Vriend en Bokkige Vriend. Laatstgenoemde is dan bokbier. Alleen al door de namen is het leuk om het cadeau te geven.’’ Er zijn heel veel speciaalbieren in Nederland. ,,Elk jaar komen er zo’n tweehonderd bij. Er is zoveel lekkers.’’

Zijn fascinatie voor bieren begon toen hij 14 jaar was. ,,Dan begin je je eerste te drinken en zag ik hoeveel verschillende er waren. Toen ging ik de bierflesjes verzamelen.’’ Maar op een gegeven moment stond Johans hele slaapkamer vol, wat niet ideaal was: ,,Dus kwam ik op het idee om de etiketten eraf te halen en in mappen te stoppen.’’ Hij heeft er inmiddels ongeveer tussen de vijftien- en twintigduizend opgeslagen.

’Skoftig’
De afgelopen twee jaar zag hij het aantal bierbrouwerijen in Nederland verdubbelen, terwijl er eigenlijk geen bierwinkels bij kwamen. ,,Het moet ook verkocht worden, dus dit is een gat in de markt. En daarnaast wilde ik altijd al iets meer met bier doen.’’ Zaterdag is het zover. Van bieren met namen als ’Skoftig’ tot het Volendamse ’Bap’ en ’Ootje’ en van ’Mannenliefde’ tot het Amsterdamse ’Arm + Zalig’. Johan proeft alles en geeft advies. Cadeau- en kerstpakketten zijn mogelijk. Ook geeft hij proeverijen op locatie.

Het assortiment kan wisselen. Sommige brouwerijen maken namelijk maar een aantal flesjes van een soort. ,,Het kan dus voorkomen dat je favoriete biertje niet meer wordt gebrouwen. Maar dan heb ik altijd een goed alternatief.’’

De Bierboetiek is open op donderdag van 13.30 tot 18 uur, vrijdag van 13.30 tot 20 uur en zaterdag van 13 tot 17 uur. Daardoor kan hij het ook combineren met zijn bedrijf Huizenmarkt makelaar Wieringermeer wat ernaast zit. ,,Het zal er niet onder lijden: het is een kwestie van goed plannen’’, aldus Johan.

Bron: Noordhollandsdagblad
Door: Laura Kramer

20-07-2014 Bier maakt slim, slank en verhoogt het libido.

Bier heeft een slechte naam als het aankomt op gezondheid en figuur

Maar veel van deze verhalen over dit door vrouwen bedachte drankje uit 4000 voor Christus, kunnen volgens de wetenschap naar het land der fabelen.

Je word er achtereenvolgens gezond, goedgeproportioneerd, schrander en fraai qua aanzien van.

En als klap op de vuurpijl: je libido schiet omhoog!

Er zit weinig suiker in bier. Waar cola en andere frisdtanken 7 theelepels suiker per glas bevatten, zit er in een biertje maar 1 theelepel.

Daarbij is het beter tegen de dorst, omdat het voor 93% uit water bestaat, aldus een voedingsdeskundige aan Daily Mail. Bier drinken verhoogt de galproductie die helpt om vet voedsel te verteren. Voorts is het een rijke bron van vezels. Met 2 glazen zit je tussen 10 en 30% van de aanbevolen hoeveelheid per dag. Je krijgt daardoor minder trek en dat is weer beter voor het figuur.

Hoewel alcoholische versnaperingen meestal worden geassocieerd met het verweken van je hersenen, blijkt nu uit onderzoek dat bier drinken misschien juist kan helpen bij het voorkomen van dementie. Dit gaat natuurlijk alleen als je het bij 2 biertjes per dag houdt.

Bier is gemaakt van gerst en vooral de donkere variaties zijn rijk aan ferulazuur, een krachtig anti-oxidant dat de huid beschermt tegen de zon. Ook de haren varen wel bij een wekelijkse bierdouche. Er bestaat niet voor niets biershampoo. Catherine Zeta-Jones gebruikt het als conditioner: “Ik ruik nog dagen als de bodem van een biervat, maar het is nou eenmaal goed voor mijn lokken.”

Hop behoort tot de afrodisiaca, oftewel: het verhoogt de lusten. Een hormonen-expert vertelt: Hop heeft een aangenaam ontspannende werking. En men hoeft er geen vaten van binnen te krijgen om dit effect te ervaren. Ook in dit geval: houd het op 1 of 2 fluitjes per dag.

Ook voor vrouwen werkt bier op het plezier, vooral als zij ‘van zekere leeftijd zijn. De stoffen in de gele rakkers verminderen opvliegers, zorgen dat het libido omhoog gekrikt wordt en gaat ook andere symptomen van de menopauze tegen, zoals vaginale droogte.

Wij zeggen: hop, hop, aan het bier!